Головне меню

Подати звернення

Німеччина планує зобов'язати вказувати на продуктах умови утримання тварин

   Згідно з планами, які представив міністр з питань сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, 09.06.22 1на кожному продукті тваринного походження, який виробляється та продається в країні, незабаром має бути вказано умови утримання тварин. Про це, як пише «Європейська правда», йдеться в публікації Euractiv.

Читати детальніше...

Посадки картоплі потребують профілактичних та захисних обробок від хвороб

  Дощі, рясні роси та підвищений температурний режим, який прогнозується в найближчі дні, сприяють 08.06.22 2активізації збудників хвороб на картоплі.

Читати детальніше...

Про загрозу пошкодження овочевих культур білокрилкою

   Підвищена вологість повітря та тепло, яке прогнозується в найближчі дні, сформують сприятливі 08.06.22 1умови для розвитку білокрилки та її шкодочинності. Це призведе до масового розмноження шкідника, тому існує загроза подальшого поширення фітофага.

Читати детальніше...

Повідомлення системи RASFF стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну до України

   До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло 07.06.22 2інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 01.06.2022 року №2022.3226 стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну (оптовий продавець: Asia Express Food B. V., Netherlands; імпортер: EURL Raketspa Services, France) до України (отримувач: фізична особа-підприємець: Олег Малах, вул. Флоренції 10 А, кв. 101, м. Київ, 02000).

Читати детальніше...

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

   Щороку, 7 червня, відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. У грудні 2018 року 07.06.22 1Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.

Читати детальніше...