Головне меню

Подати звернення

На Івано-Франківщині фіксують випадки сказу

   Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в 06.05.24 1Івано-Франківській області встановлено сказ домашніх тварин (собак) в населених пунктах Дзвиняцької сільської громади Івано-Франківського району, Надвірнянської міської громади Надвірнянського району та Вигодської сільської громади Калуського району.

  Захворювання виявлено за результатами лабораторних досліджень методом люмінесцентної мікроскопії (звіти про результати дослідження патологічного матеріалу від 23.04.2024 р. № 000822 п.м./24, від 23.04.2024 р. № 000823 та від 26.04.2024 р. № 000896 п.м./24).
  Спеціалісти територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичні розслідування за даними випадками.
  З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучні території, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.
  В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації відповідно до діючої інструкції.

  Додатково інформуємо власників домашніх тварин.
  Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
  У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни, необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварин.

Гаряча лінія

Календар

Пошук