Головне меню

Подати звернення

До уваги експортерів

  До уваги експортерів, які відправляють продукцію до Євразійського економічного союзу5890-9 (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія).

 01 липня 2017 року вводяться в дію «Решение Совета Комиссии от 30.11.2016 № 157
«Об утверждении Единых карантинных фитосанитарных требований, предъявляемых к подкарантинной продукции и подкарантинным обьектам на таможенной границе и на таможенной территории Евразийского экономического союза».

Читати детальніше...

Роз’яснювальна робота щодо запровадження системи HACCP – пріоритетне завдання Держпродспоживслужби Прикарпаття

  На Прикарпатті проводиться значна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарюванняdds66dedrqq щодо особливостей та строків запровадження процедур заснованих на принципах системи HACCP на виробництві.
  За підтримки райдержадміністрацій та виконкомів міських рад відбулися семінари -навчання в усіх районах та містах області, в яких взяло участь більше 400 представників місцевих виробників харчовий продуктів. Під час даних заходів підприємцям роз’яснювали основні положення харчового законодавства та обговорювали з ними питання забезпечення належної виробничої практики, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, забезпечення простежуваності по харчовому ланцюгу, запровадження процедур заснованих на принципах системи HACCP, надавались відповідні консультації.

Читати детальніше...

Обережно – картопляна хвороба! Корисні поради для споживачів

  Картопляна хвороба хліба – одне з найпоширеніших захворювань хліба, спричиняєтьсяkartq33 спорами картопляної (сінної) палички, які потрапляють у хліб разом з борошном. Ці спори гинуть тільки при температурі 130 градусів С. Найбільшого розвитку ці мікроорганізми досягають при температурі 35-40 градусів С. Тому хвороба найчастіше проявляється в літній період.

Читати детальніше...

Вимоги до виробництва органічної продукції в Україні

  Все більшої популярності у світі зокрема в Україні,55orga55 набирає продукція органічного походження. Причиною цього є зростаюча різниця між якістю та рівнем безпеки продуктів, що виробляються сьогодні і сертифікованими органічними продуктами. Адже, органічними можуть бути лише ті продукти, які вироблені відповідно до затверджених правил (стандартів), а виробництво пройшло процедуру сертифікації в установленому порядку.

Читати детальніше...

На Прикарпатті новий випадок ботулізму!

 В 2017 році в Івано-Франківській області зареєстровано новий випадок ботулізму, що виник внаслідокtush55 вживання м’ясної консерви домашнього приготування. Потерпіла мешканка села Бубнище Болехівської міської ради. Небезпечний продукт готувала сама в домашніх умовах.
  В 2016 році в області було зареєстровано три випадки харчового отруєння на ботулізм, в 2015 - 9 випадків ботулізму з 10 потерпілими, двоє з яких діти.

 Всі отруєння сталися внаслідок вживання консерв домашнього приготування (м’ясних тушонок або паштетів), які хворі або члени їх сімеїй власноруч виготовляли.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Пошук