Головне меню

Подати звернення

Підбито підсумки роботи в сфері захисту рослин за І півріччя 2016 року

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області підбило підсумки роботи в сфері захисту рослин за І півріччя 2016 року. rtввввyrtyr
   На підставі аналізу наслідків обстеження та фітосанітарного стану посівів, багаторічних насаджень в області проводився весь комплекс робіт по недопущенню втрат урожаю або погіршення стану рослин через дію шкідливих організмів.                                                                                  Постійний контроль за фітосанітарним станом посівів дозволив своєчасно реагувати на загрозу від забур’яненості, ураження хворобами і пошкодження шкідниками, шляхом проведення профілактичних і винищувальних заходів в результаті чого в господарствах області не допущено загибелі посівів.

Читати детальніше...

До відома операторів ринку

  До відома операторів ринку, які здійснюють діяльність пов’язану з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною

Закон України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» N 287-VIII ( 287-19 ) від 07.04.2015 набрав чинності 9 травня 2016 року, на підставі його дії виключено із Закону України «Про відходи» статтю 35-2 Вимоги щодо поводження з відходами тваринного походження ке7546
Закон України "Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною" визначає організаційні та правові засади діяльності фізичних та юридичних осіб, пов’язаної з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною, продуктів оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною.

Читати детальніше...

Небезпека з лісу

  Мабуть, з самого дитинства ми знаємо, що чорниця дуже корисна для очей.chornytzya
Корисні властивості чорниці обумовлені її багатим хімічним складом. Вчені виявили в ній велику кількість вітамінів і мікроелементів, таких як вітамін С, РР, В1 і В6, бета-каротин, марганець, кобальт, магній, калій, фосфор, залізо, кальцій та інші. Також в рослині містяться пектини, дубильні речовини і корисні кислоти: бурштинова, лимонна, яблучна, молочна, хінна.

  Чорниця одна з небагатьох рослин, в яких присутня така велика кількість сильних антиоксидантів. Одним з них є речовина мелатонін. Це гормон, який виробляється шишкоподібною залозою і бере участь в регуляції багатьох процесів організму, є антидепресантом і протистоїть утворенню ракових пухлин, покращує адаптивні та імунні функції організму. Але сама чудова властивість - це здатність уповільнювати процеси старіння.

Читати детальніше...

П’ятеро людей госпіталізовано внаслідок спалаху кишкової інфекції на Прикарпатті

    Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що 1723aaaaaaaaaa
та 18 липня 2016 року з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовано 5 осіб. Серед потерпілих є двоє дітей віком 10 та 12 років. До Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні госпіталізовано 4-х захворівших мешканців Тисменицького району та одного хворого госпіталізовано у інфекційне відділення Надвірнянської Центральної районної лікарні.

   Під час проведення епідрозслідування встановлено, що усі госпіталізовані 16 липня брали участь у святкуванні весілля в кафе «Смерічка» в с. Лоєва Надвірнянського району Івано-Франківської області.
   При госпіталізації хворі скаржились на біль в животі, головний біль, блювання, загальну кволість, рідкий стілець, підвищену температуру тіла до 38-39 градусів. Усім захворілим встановлений попередній діагноз: «Гострий гастроентероколіт, середнього ступеня важкості». Відібрано матеріал для лабораторного дослідження, хворі отримують адекватну терапію.

Читати детальніше...

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області навчаються

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з часу свого створення приділяє значну увагу навчанню та підготовці спеціалістів різних напрямків.Протягом липня 2016 року проведено три семінари-навчання:povishenie-kvalifikacii- із керівниками та спеціалістами управлінь Держпродспоживслужби в районах і містах головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю заступника директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА та т.в.о. директора ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ ДСЕСУ» проведено семінар-навчання на тему «Захист населення від інфекційних хвороб та отруєнь під час проведення масових заходів», на якому обговорено «Тимчасовий регламент взаємодії щодо розслідування випадків групових захворювань населення на кишкові інфекції та харчові токсикоінфекції», який покроково розписує весь комплекс дій спеціалістів різного підпорядкування, починаючи від звернень хворих до лікувального закладу (з моменту виникнення підозри на групове захворювання населення на кишкову інфекцію чи харчову токсикоінфекцію), включаючи проведення епідеміологічного розслідування, проведення етіологічного розшифрування випадків групового кишкового інфекційного захворювання аж до організаційних заходів, що пов'язані із інформуванням органів влади.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук