Головне меню

Подати звернення

Безпечність харчових продуктів: як обрати яйця у магазині?

  Яйця – це один із найпопулярніших харчових продуктів, який завжди можна знайти у холодильнику у 08.05.25 2майже кожного споживача. А от як правильно вибрати яйця в магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності? Розповідаємо.

  Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:
  • якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
  • зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися від покупки.
  Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин, плям і дефектів.
  Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина – вагома причина не купувати продукт.
  Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).
  Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.
  Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!

Гаряча лінія

Календар

Травень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Пошук