Головне меню

Подати звернення

Увага: виявлено небезпечне куряче філе, що експортується з Польщі

 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала інформаційні повідомлення системи RASFF від 24 вересняeeee5464564564545 2019 року №11.1.3-26/15375 стосовно виявлення сальмонели в філе птиці охолодженому, що експортується з Польщі (виробництва CEDROBS.A.№PL 14023901 WE) до окремих держав-членів ЄС, в тому числі до України - ТОВ "ВІРТУС ТРЕЙД" (проспект – Гагаріна, 112/13, м. Дніпро, Дніпропетровська область).

Читати детальніше...

Розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів

 На запит органічного сектору розроблені Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів.345аккаккк
 Вони містять законодавчі вимоги до маркування органічної продукції з урахуванням загальних вимог до маркування харчових продуктів, вимоги до маркування імпортованих харчових продуктів, а також настанови до використання державного логотипу України для маркування органічної продукції.

 Ознайомитися з Методичними рекомендаціями можна на сайті Держпродспоживслужби.

В школах Прикарпаття проведуть «години споживчих знань» для старшокласників

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за сприянням Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА52352345342івау3ців з 10 жовтня починає проводити цикл заходів, що спрямовані на підвищення рівня освіти та поінформованості дітей старшого шкільного віку щодо споживчих прав та механізмів їх захисту.
«Години споживчих знань» будуть проводитись протягом IV кварталу 2019 року та I–ІI кварталу 2020 року згідно графіка в опорних школах Прикарпаття.

Читати детальніше...

НАССР уже є обов’язковим і на малих потужностях

 20 вересня 2019 року, завершився перехідний період для операторів ринку харчових продуктів щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах35333вапвапц4443 системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Читати детальніше...

Якісна та безпечна продукція – запорука здоров’я дітей

 «Забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування для дітей у школах та дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування,ввввввввввувкуке66444444 відповідність санітарно-гігієнічним нормам є вкрай важливими факторами, які визначають здоров’я підростаючого покоління. Неприпустимо, щоб продукція недоброякісних виробників опинялася в раціоні школярів», – зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль на щотижневій оперативній нараді.

Читати детальніше...