Головне меню

Подати звернення

Випадок африканської чуми свиней в Донецькій області

   Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, на 22.04.24 1території Андріївської сільської громади Краматорського району Донецької області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней в особистому селянському господарстві.

  При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу (1 труп свійської свині) Дніпропетровською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС), відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 18.04.2024 № 001191 п.м./24.
  З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку (території), зони захисту та нагляду.
  В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог   Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.
  Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.