Головне меню

Подати звернення

До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, 26.09.22 2що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала роз’яснення від компетентного органу Японії щодо експорту рибних продуктів для споживання людиною за запитом українських виробників. Відповідно до інформації, наданої компетентним органом Японії, супроводження більшості рибних продуктів сертифікатами здоров’я при ввезення до Японії не вимагається (не застосовується до устриць у сирому вигляді та риби-фугу).

  Детальна інформація щодо загальних вимог та процедур під час імпорту харчових продуктів до Японії, опублікована за посиланням (Процедура імпорту відповідно до Закону щодо безпечності харчових продуктів http://surl.li/ddfqm).
  Деякі рибні продукти також повинні відповідати специфікаціям і стандартам щодо мікробіологічних критеріїв, методів виробництва, умов зберігання та харчових добавок відповідно до Закону щодо безпечності харчових продуктів. Ці вимоги залежать від типів і характеристик окремих продуктів.
  Компетентним органом Японії рекомендовано експортерам напередодні імпорту звернутись до імпортера із запитом проконсультуватися з карантинними пунктами Міністерства охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії (MHLW) стосовно конкретних продуктів з отриманням детальної інформації про вимоги до їх ввезення.
  Контактна інформація щодо карантинних пунктів MHLW опублікована за посиланням: https://www.mhlw.go.jp/content/000789958.xlsx.
  Детальна інформація щодо експорту рибних продуктів для споживання людиною до Японії опублікована на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби (https://dpss.gov.ua) в розділі «Міжнародне співробітництво» – «Ветеринарія та безпечність»– «Вимоги країн світу».

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук