Головне меню

Подати звернення

Масове отруєння на Прикарпатті

  Число пацієнтів у Долинській лікарні, які отруїлися на святкуванні546887999111 у комплексі “Дружба”, продовжує зростати. На даний час на стаціонарному лікуванні перебуває 76 осіб, 70 - в Долинській ЦРЛ та 6 осіб в Рожнятівській ЦРЛ.
Держпродспоживслужба проводить розслідування. Стан хворих середньої важкості. Попередній діагноз – Гострий гастроентероколіт. Сальмонельоз? Проводяться додаткові обстеження. Більшість хворих – пенсійного віку.
  Нагадаємо, в ніч з 12 на 13 вересня до лікарні потрапило 29 людей, які отруїлися в оздоровчому комплексі “Дружба” в селі Новоселиця під час святкування Дня працівника нафтової та газової промисловості, яке відбулося 11.09.2016 р.
Представники Головного управління Держпродспоживслужби розпочали розслідування. Проведено опитування хворих у лікарні, після чого - обстеження лікувально-оздоровчого комплексу “Дружба” (харчоблоку). Зі слів пацієнтів, вони вживали у їжу печінку тушковану, м’ясні вироби, салати. Що саме викликало отруєння, ще встановлюють. Лабораторні дослідження в роботі.

Читати детальніше...

Регламент дій при проведенні робіт, які пов?язанні з застосуванням пестицидів

 В ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розроблено Регламент дій при проведенні робіт, які пов′язанні з застосуванням пестицидів

З метою забезпечення інформаційного супроводу діяльності служби вRis 1 7 10 частині державного (в т. ч. санітарно-епідеміологічного) нагляду за здійсненням підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та громадянами заходів захисту рослин та контролю за додержанням чинного законодавства при проведенні таких заходів, а також враховуючи звернення громадян з даного питання, спеціалістами управлінь фітосанітарної безпеки та державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розроблено Регламент дій при проведенні робіт, які пов′язанні із застосуванням пестицидів при вирощуванні сільськогосподарських культур та зберіганні сільськогоспо-дарської продукції.

Читати детальніше...

Увага : нові випадки африканської чуми свиней !

   Станом на 13.09.2016 року на території України зареєстровано51 неблагополучний пункт по африканськійqwz6 чумі свиней (домашні свині – 49, дикі свині – 2) у Полтавській області – 4 випадки (домашні свині – 3, дикі свині – 1), Житомирській області – 1 випадок (дикі свині), Кіровоградській області – 3 випадки (домашні свині), Одеській області – 13 випадків (домашні свині), Хмельницькій області – 1 випадок (д омашні свині), Сумській області – 5 випадки (домашні свині), Чернівецькій області – 1 випадок (домашні свині), Миколаївській області – 9 випадків (домашні свині), Чернігівській області – 2 випадки (домашні свині), Черкаській області – 1 випадок (домашні свині), Рівненській області – 3 випадки (домашні свині), Волинській області – 4 випадки (домашні свині), Вінницькій області – 1 випадок (домашні свині), Харківській області – 3 випадки (домашні свині).

Читати детальніше...

Про скасування карантинного режиму (щодо бактеріального опіку плодових на території Городенківського району)

 Розпорядженням Городенківської РДА від 18.08.2016 р. № 252 (на підставі подання управлінняbakteralniy-opk-grush-lkuvannya-hvorobi-grush 751 фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 15.08.2016 р. за № 083 та згідно висновків фітосанітарної експертизи), керуючись ст.33 Закону України «Про карантин рослин», скасовано карантинний режим щодо бактеріального опіку плодових на території Городенківського району, котрий був накладений розпорядженням Городенківської РДА від 27.06.2012 р. № 514.

Читати детальніше...

Нарада з директорами навчальних закладів, приватними підприємцями харчоблоків шкіл міста Івано-Франківська

  07 вересня 2016 року в приміщенні СШ № 11 відбулася нарада з директорами навчальних закладів,кккккк приватними підприємцями харчоблоків шкіл м. Івано-Франківська.
  Спеціалістами управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську висвітлено питання: санітарно-гігієнічні вимоги при організації харчування учнів, вимоги до складання примірних двотижневих меню, режиму харчування. Також присутніх ознайомлено з вимогами Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів (ДСанПІН 5.5.2.008-01), постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах», порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах , затвердженого наказом МОЗ України, МОН України 01 червня 2005 року № 242/329, зареєстрованого у міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661 /1094.
 Спеціалістами Держпродспоживслужби дано вичерпні відповіді на ряд питань приватних підприємців щодо організації харчування.

Гаряча лінія

Календар

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Пошук