Головне меню

Подати звернення

Як подати звернення щодо тютюнопаління

   31 травня пройшов Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він 03.06.24 1був встановлений в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння тютюну зникла.

  ВОЗ цією акцією застерігає населення планети (курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого) від згубної звички – однієї з найбільш поширеніших епідемій за всю історію існування людства – никотиноманії, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. Існує вираз, що «крапля нікотину вбиває коня». Деякі учені вважають, що ця крапля здатна убити не одного, а трьох коней. Що ж до людей, то смертельна доза нікотину для людини – 50-100 міліграм.
  В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління серед молоді.
  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у межах своїх повноважень здійснює контроль за дотриманням антитютюнового законодавства.
  Відповідно до чинного законодавства однією із підстав проведення позапланового заходу є звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).
  Таке звернення можна направити до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області одним із способів:
  - заповнити форму на офіційному веб-порталі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
  https://vetif.gov.ua/component/banners/click/36.html
  - написати листа на електрону пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  - на сайті Державної установи «Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України»
  https://nosmoking.phc.org.ua/
  - подати/надіслати звернення в паперовому вигляді на поштову адресу:
  76019 м.Івано-Франківськ вул.Берегова, 24
  Звертаємо увагу, що згідно з вимогами ст. 8 Закону України "Про звернення громадян", письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.
  Електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканованої копії та/або фотокопії.

Гаряча лінія

Календар

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Пошук