Головне меню

Подати звернення

Лохина - аграрна перспектива Прикарпаття

  Лохина високоросла ( окультурена форма чорниці американської ) – гіллястий чагарник висотоюloxz88 до 2 метрів, плодоносить сизо – блакитними ягодами вагою від 1,0 до 2,5 г. З одного куща за сприятливої погоди та правильного догляду можна отримати до 7 кг ягід. Культура плодоносить до 50 років, кущі дають урожай на третій рік з часу посадки, період збору ягід в нашому регіоні триває з початку липня до середини вересня.
  У Канаді та США ця смачна і корисна ягода набагато популярніша за чорну смородину. Середньорічне споживання в цих країнах становить близько 1 кг на 1 людину, у Європі – близько 0,1 кг на 1 людину.

Читати детальніше...

В Івано-Франківській області відбулося засідання комісії з питань узгодження різниці в тарифах за ЖКП

   Розпорядженням Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 11.05.2017 р №248112084 «Про утворення територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах» було утворено територіальну комісію, затверджено її склад, регламент роботи та положення.

  До роботи в комісії було залучено і представника сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби.
Різниця в тарифах – це відшкодування із бюджету суми грошей за невідповідність між встановленими цінами на житлово-комунальні послуги та їхньою реальною собівартістю.

Читати детальніше...

До уваги експортерів

  До уваги експортерів, які відправляють продукцію до Євразійського економічного союзу5890-9 (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія).

 01 липня 2017 року вводяться в дію «Решение Совета Комиссии от 30.11.2016 № 157
«Об утверждении Единых карантинных фитосанитарных требований, предъявляемых к подкарантинной продукции и подкарантинным обьектам на таможенной границе и на таможенной территории Евразийского экономического союза».

Читати детальніше...

Роз’яснювальна робота щодо запровадження системи HACCP – пріоритетне завдання Держпродспоживслужби Прикарпаття

  На Прикарпатті проводиться значна роз’яснювальна робота з суб’єктами господарюванняdds66dedrqq щодо особливостей та строків запровадження процедур заснованих на принципах системи HACCP на виробництві.
  За підтримки райдержадміністрацій та виконкомів міських рад відбулися семінари -навчання в усіх районах та містах області, в яких взяло участь більше 400 представників місцевих виробників харчовий продуктів. Під час даних заходів підприємцям роз’яснювали основні положення харчового законодавства та обговорювали з ними питання забезпечення належної виробничої практики, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, забезпечення простежуваності по харчовому ланцюгу, запровадження процедур заснованих на принципах системи HACCP, надавались відповідні консультації.

Читати детальніше...

Обережно – картопляна хвороба! Корисні поради для споживачів

  Картопляна хвороба хліба – одне з найпоширеніших захворювань хліба, спричиняєтьсяkartq33 спорами картопляної (сінної) палички, які потрапляють у хліб разом з борошном. Ці спори гинуть тільки при температурі 130 градусів С. Найбільшого розвитку ці мікроорганізми досягають при температурі 35-40 градусів С. Тому хвороба найчастіше проявляється в літній період.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Травень 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Пошук