Головне меню

Подати звернення

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області навчаються

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з часу свого створення приділяє значну увагу навчанню та підготовці спеціалістів різних напрямків.Протягом липня 2016 року проведено три семінари-навчання:povishenie-kvalifikacii- із керівниками та спеціалістами управлінь Держпродспоживслужби в районах і містах головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю заступника директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА та т.в.о. директора ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ ДСЕСУ» проведено семінар-навчання на тему «Захист населення від інфекційних хвороб та отруєнь під час проведення масових заходів», на якому обговорено «Тимчасовий регламент взаємодії щодо розслідування випадків групових захворювань населення на кишкові інфекції та харчові токсикоінфекції», який покроково розписує весь комплекс дій спеціалістів різного підпорядкування, починаючи від звернень хворих до лікувального закладу (з моменту виникнення підозри на групове захворювання населення на кишкову інфекцію чи харчову токсикоінфекцію), включаючи проведення епідеміологічного розслідування, проведення етіологічного розшифрування випадків групового кишкового інфекційного захворювання аж до організаційних заходів, що пов'язані із інформуванням органів влади.

Читати детальніше...

Про скасування карантинного режиму

  Розпорядженням Виконавчого комітету Верибилівської сільської Ради від 18 липня 2016 року1143766
№ 16 (на підставі подання управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за № 001 від 12.07.2016 року про те, що протягом 2014-2016 років згідно висновків фітосанітарних експертиз контрольних обстежень регульованого шкідливого організму - західного квіткового трипсу виявлено не було), керуючись ст..33 Закону України «Про карантин рослин», скасовано карантинний режим щодо західного квіткового трипсу на площі 0,06 га в НДТП "Рогатинське" Рогатинського району, котрий був накладений розпорядженням Виконавчого комітету Вербилівської с/р ради від 09 липня 2008 року № 10.

 Західний квітковий трипс - регульований шкідливий організм обмежено поширений в Україні, один із найнебезпечніших шкідників овочевих, декоративних і квіткових культур закритого ґрунту. Ця дуже дрібна комаха веде прихований спосіб життя, оселяючись в квіткових бруньках, пуп’янках, квітах, під різними лусочками на рослинах. Пошкоджує більше 250 видів рослин.

Реєструються нові випадки африканської чуми свиней

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що 06.07.2016 року у СФГ «Джерело-Г» с. Лісове, Тальнівського району, Черкаської області, де утримувалось 527 гол. свиней та 15.07.2016 року у ФОП «Бондаренко В.М.» м. Шостка, Шосткинського району, Сумської області зареєстрована африканська чума свиней.
   Станом на 18.07.2016 року на території України зареєстровано 15 неблагополучних пунктів по африканській чумі свиней, в тому числі 13 домашні свині, 2 дикі свині на території Полтавської (3), Житомирської (1) Кіровоградської (1), Одеської (3), Хмельницької (1), Сумської (2), Чернівецької (1), Миколаївської (1), Чернігівської (1), Черкаській (1) областей.dnpk-31072015-633x153

Для операторів ринку харчових продуктів

  Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та територіальних управлінь в районах та містах готові надавати рекомендації та консультації операторам ринку харчових продуктів.expert groups OI 6 2014 1
   Біля двох років діє мораторій на перевірки. Підприємці стверджують, що це дуже добре, бо їм не заважають працювати контролюючі органи, але з іншого боку без здійснення інспектувань не буде підтвердження відповідності щодо безпечності виробленої продукції, що не дасть змоги вийти на інші ринки, з іншої сторони - недобросовісність окремих виробників є наслідком скарг споживачів на недоброякісні харчові продукти.
   За період дії мораторію відбулися зміни в українському законодавстві прийнято ряд нових законодавчих актів, зокрема, 20 вересня 2015 року набули чинності положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», створено Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», яка в квітні пото чного року відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 6 квітня 2016 року № 260-р «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» Держпродспоживслужба офіційно розпочала роботу і приступила до виконання функцій, велика увага приділялась навчанню та підготовці спеціалістів в питаннях безпечності харчових продуктів, зокрема, в період з жовтня 2014 по квітень 2016 року 35 спеціалістів ветеринарної медицини пройшли навчання згідно Проекту

 

Читати детальніше...

Про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами

  Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами (далі – допуск). qqqwww
  Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Пошук