Головне меню

Подати звернення

Ветеринарів Прикарпаття ознайомили із Проєктом з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин

   02 травня 2024 року на базі Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної 02.05.24 2медицини за організації та участі керівництва та спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області відбулась зустріч з лікарями приватних закладів ветеринарної медицини та обласної державної лікарні ветеринарної медицини, що була ініційована Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством цифрової трансформації України та Держпродспоживслужбою.

  Метою заходу було ознайомлення учасників – приватних та державних ветлікарів – з експериментальним Проєктом з проведення ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.
   Про основні завдання, функції та можливості Проєкту розповів присутнім Михайло Туяхов, т. в. о. начальника управління здоров'я та благополуччя тварин, організації протиепізоотичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.
  Спікер зазначив, що учасниками Проєкту є Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство цифрової трансформації, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також ліцензовані лікарі ветеринарної медицини, які проводять ідентифікацію та/або реєстрацію домашніх тварин, та власники/утримувачі домашніх тварин.
  Впровадження Проєкту, який передбачає створення Єдиного державного електронного реєстру, дозволить мати актуальну інформацію про кількість домашніх і безпритульних тварин, контролювати обіг вакцин, стан вакцинації від сказу та інших захворювань тощо.
  Учасники зустрічі переглянули відеоролики із демонстрацією процесу реєстрації тварин і презентації ветеринарних систем для роботи ветеринарних клінік.
   Пілотний Проєкт планують запустити уже в червні 2024 року.

02.05.24 2 1

02.05.24 2 2

02.05.24 2 3

02.05.24 2 4

Гаряча лінія

Календар

Пошук