Головне меню

Подати звернення

Оголошено конкурс на зайняття вакантних посад в ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області оголосилоkonkursss222 конкурс на заміщення вакантних посад державної служби, а саме :
- категорії «Б» : начальника відділу нагляду в насінництві та розсадництві управління контролю в сфері насінництва та розсадництва;
- категорії «В» : головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії (2 посади).

Читати детальніше...

Про моніторинг вмісту в сільгосппродукції залишків пестицидів, агрохімікатів та важких металів

  Протягом липня-вересня п. р. спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужбиybluko в Івано-Франківській області (на виконання «Плану державного моніторингу вмісту в сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження залишків пестицидів, агрохімікатів та важких металів на 2016 рік») проведено відбір зразків ріпаку та яблук.
  Зразки ріпаку відібрано в господарствах: ТОВ «Компанія Агро-Дует» Коломийського району, Філія «Перспектив», ППА «Вільхівці», ПФГ «Поточище», ДП «Обрій» ТзОВ «Шлях Будіндустрія», ПФГ «Геліос» Городенківського району;

Читати детальніше...

Дотримання температурного режиму в навчальних закладах в період загострення епідситуації на грип та ГРЗ

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує, що в зв’язку з різким похолоданням,gradus2 несприятливими погодними умовами може бути недотримано визначеного Державними санітарними правилами і нормами температурного режиму в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах області. Це негативно вплине на здоров’я дітей і підлітків та поставить під загрозу навчальний процес.
Питання дотримання санітарно-гігієнічних показників мікроклімату в навчальних закладах є одним з ключових у збереженні та зміцненні стану здоров’я учнів шкіл та вихованців дитячих дошкільних закладів.
  Вікові особливості теплорегуляції у дітей характеризуються великою чутливістю до змін показників мікроклімату, потребують забезпечення комфортного повітряного та теплового режиму приміщень. Недотримання повітряно – теплового режиму в приміщеннях навчальних закладах в поєднанні з підвищеною вологістю та швидкістю повітря впливає на посилення процесів тепловіддачі, що призводить до переохолодження організму дитини і як наслідок – розвиток гострих респіраторних захворювань.

Читати детальніше...

Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб

  Суворі реалії нашої країни спричинили вимушений переїзд десятків тисяч людей, які переміщуються з тимчасовоpvo окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, і опиняються часто-густо у невизначеному правовому полі.
З метою вирішення проблем, з якими стикнулись громадяни України, був прийнятий Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» , який окреслив їх правовий статус та забезпечив певний обсяг гарантованих прав.
 Насамперед варто зазначити, що внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Читати детальніше...

До уваги операторів ринку харчових продуктів

 Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківськійsayte34 області та управлінь Держпродспоживслужби в районах і містах проведена значна робота з інформув ання операторів ринку харчових продуктів з питань харчового законодавства, зокрема : проводились семінари, інформування в засобах масової інформації, надсилалися листи, надавались консультації з питань дотриманні гігієнічних вимог, простежуваності, маркування, впровадження принципів системи НАССР, вимог щодо експорту та імпорту харчових продуктів, зокрема до країн Європейського Союзу. Деякі суб’єкти господарювання, враховуючи наші роз’яснення та консультації,запровадили систему НАССР та успішно конкурують зі своєю продукцією на вітчизняному та зарубіжному ринках .

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Пошук