Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

   За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з 23.09.22фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

  За результатами аналізу вимірювань природного радіаційного фону на Прикарпатті можна визнати як радіаційно безпечним.
  Показники потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території м. Івано-Франківська станом на 23 вересня 2022 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год. ). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
  Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
  ● на агропродовольчих ринках:
  - овочі (середній вміст Cs – 28,19-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
  - фрукти (середній вміст Cs – 53,11-57,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
  - ягоди дикорослі (середній вміст Cs – 112,47-185,47 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
  - гриби свіжі (середній вміст Cs – 126,43-196,24 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг)).

  ● на промисловому виробництві харчових продуктів:
  - м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 4,17 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 3,59 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  - сухі яєчні продукти (середній вміст Cs – 4,36 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St 4,84 – Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));
  - зерно (середній вміст Cs – 2,6-3,4 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,19-3,20 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
  - пшоно (середній вміст Cs – 3,19 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,03 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
  - крупа кукурудзяна (середній вміст Cs – 2,26 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,12 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
  - горох (середній вміст Cs – 4,42 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,72 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
  - сухофрукти (середній вміст Cs – 4,18 Бк/кг (при нормі 280 Бк/кг), St – 2,87 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
  - фрукти (середній вміст Cs – 2,22-5,81 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St – 1,65-4,08 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг)).

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук