Головне меню

Подати звернення

Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують обстеження місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб

   З початку повномасштабного російського вторгнення спеціалісти Головного управління 10.06.22 1Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 1678 моніторингових відвідувань місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб з різних областей України.

  Під час обстежень основна увага приділяється дотриманню вимог санітарного законодавства. Ще з перших тижнів війни фахівцями Держпродспоживслужби області були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.
  Серед проблемних питань, які виявлялися – забезпеченість якісною питною водою в достатній кількості, недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання, забезпеченість м’яким та твердим інвентарем тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені фахівцями, надавалися письмові пропозиції, роз'яснення та консультативна допомога.
  Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Головного управління взяли участь у розслідуванні спалаху гострої кишкової інфекції, яке сталось у місці розміщення переміщених осіб, внаслідок чого постраждало 3 людини. У цьому випадку вживалися відповідні заходи реагування щодо локалізації та ліквідації осередка інфекції.
  Нагадаємо, одним із завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області є забезпечення дотриманням санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення під час воєнного стану.

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук