Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Заразен ли гепатит

Олена Зеленська: "Мої підсумки 2021 - реформа шкільного харчування"

#МоїПідсумки2021 #РеформаШкільногоХарчування

(за матеріалами сторінки Олени Зеленської у ФБ)
https://www.facebook.com/100047217572864/posts/578357023748212/

 

   Зворотний відлік до повного переходу на нове меню в межах реформи шкільного 30.12.21 1харчування розпочато. До нього залишається всього три дні, бо з 1 січня 2022 року для шкіл закінчується перехідний період із впровадження нових стандартів.


 Для того щоб це відбулося, ми разом з Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство економіки України, Держпродспоживслужба, Антимонопольний комітет України, громадськими організаціями, технологами, кухарями, зокрема з Ievgen Klopotenko освітянами, громадами – працювали понад рік.
 Тож зараз підсумовую не лише 2021-й, а значно довший проміжок – починаючи з перших досліджень, коли ми з’ясували масштаб проблеми й почали роботу з надмірним споживанням субпродуктів, газованих напоїв, надлишком цукру, солі та жирів і розробили нове меню – з овочами, фруктами, стравами, корисними й смачними водночас; на законодавчому рівні закріпили інтереси дітей з дієтичними потребами; розпочали модернізацію застарілих харчоблоків – зміни торкнулися не лише ремонту й обладнання, а й технологічних процесів.
 Протягом усієї осені 2021 року ми проводили роз'яснювально-просвітницьку роботу, охопивши регіональними форумами «Реформа системи шкільного харчування» (відбулися в Бучі, Одесі, Дніпрі та Львові) три тисячі учасників із 24 областей України. Відповідали на запитання освітян та управлінців, вислуховували проблеми, радили, допомагали, вирішували.
 А для того щоб залишатися на зв’язку з усіма учасниками реформи постійно, спільно з нашими друзями – UNICEF Ukraine, Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні та нашими міністерствами – запустили інформаційний портал «Знаїмо» («Знаємо, що їмо» – про свідоме харчування у школі та вдома). Хто ще не був на ньому – завітайте: освітяни, батьки, учні знайдуть усе і про нові стандарти, і про саму концепцію здорового харчування, а український бізнес дізнається, як долучитися до реформи.
 Рада також повідомити про старт комунікаційної кампанії зі здорового харчування спільно з ЮНІСЕФ. Її гасло: «Головне – що всередині» (нашого кошика в супермаркеті, холодильника, тарілки).
 Завдання – підвищити обізнаність серед школярів та батьків про здорове харчування, донести повідомлення про правильні харчові звички, вплинути на харчову поведінку всіх поколінь.
 Адже за роки роботи наша мета значно розширилась – ми хочемо змінити не лише те, що на столах, а й саму культуру харчування маленьких і дорослих українців, їхні харчові звички. Тож із 1 січня на повну силу запускаємо не просто реформу харчування, а реформу мислення: від миттєвого задоволення – до усвідомленого та уважного підходу до потреб свого організму, душі та розуму. З прийдешнім новим роком і реформою, що вступає у свої права! Нехай все буде здорово і смачно (і за святковими столами теж).

 

29.12.21 1 фото

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Січень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6