Головне меню

Подати звернення

Працівниками Держпродспоживслужби завершено обстеження сільськогосподарських культур які вирощуються для експорту закордон

   На сьогоднішній день в Івано-Франківській області повністю завершились обстеження кукурудза китай2222посівів кукурудзи, яку планується експортувати до Китайської Народної Республіки. Так, державними фітосанітарними інспекторами, проведено обстеження на загальній площі 14726 га, з них в Івано-Франківському районі – 7679 га та в Коломийському районі – 7047 га. Обстеження проводились на виявлення регульованих шкідливих організмів та інших шкідливих організмів що знаходяться під карантинним контролем Китайської Народної Республіки.


    Поряд з цим, проводились обстеження посівів кукурудзи, яку планується експортувати до країн Євросоюзу та Євразійського Економічного Союзу, для встановленням статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, які зазначені у фітосанітарних вимогах цих країн. Загальна площа обстеження 8325 га, з них в Івано-Франківському районі – 1933 га та в Коломийському районі – 6392 га. Статус місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів присвоєно 161 ділянці.
    Головні умова для експорту – це відсутність регульованих шкідливих організмів в посівах кукурудзи у вегетаційний період та їх відсутність у партії зерна безпосередньо перед відправленням до КНР.
  Також, державними фітосанітарними інспекторами, проведені обстеження посівів соняшнику на площі 45 га в Івано-Франківському районі, насаджень лохини високорослої на площі 3,5 га в Калуському районі та лісонасаджень хвойних порід на площі 1 га в Верховинському районі. Всім п’яти обстеженим ділянкам присвоєно статус місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.
   Тож на майбутнє нагадуємо, всім експортерам, які планують експортувати ячмінь, кукурудзу та сою врожаю 2022 року до Китайської Народної Республіки, заздалегідь потрібно подбати про вчасне виконання фітосанітарних вимог та проведення всіх необхідних фітосанітарних процедур. Для цього потрібно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області зі заявою встановленого зразка та необхідним додатковим пакетом документів. Для уточнення необхідної інформації щодо фітосанітарних вимог та пакету документів, експортер може звернутись до працівників управління фітосанітарної безпеки які знаходяться в кожному районі області за адресою, яка зазначена у розділі «Зони обслуговування» на офіційному сайті ГУ Держпродспоживслужби в області.
   Слід зазначити, що обстеження на виявлення деяких регульованих шкідливих організмів проводиться в певний період вегетації рослин, а не після збирання врожаю. І важливо цей момент не упустити та завчасно звернутись до Дердпродспоживслужби.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук