Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

До уваги споживачів та операторів ринку, що здійснюють обіг харчових продуктів – повідомлення системи RASFF

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 08.08.21інформує про надходження інформаційних повідомлень системи швидкого реагування про харчові продукти і корми (RASFF):


  - від 30.07.2021 р. №2021.3720 та від 30.07.2021 р. №2021.3720-fup18 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену в камеді з рожкового дерева з Італії (виробник: Unigra s.r.l., Italy) до України (отримувач: TOB «Мастер Мартіні Україна», вул. Здолбунівська, З А, м. Київ, 02081);
  - від 04.08.2021 р. №2021.4039 та від 04.08.2021 р. №2021.4039-fup2 стосовно відкликання пончиків, які містять камедь рожкового дерева, що перевищує MRL для оксиду етилену з Франції (виробник: Vandemoortele, France) до України (отримувач: TOB «СІЛЬПО-ФУД», вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090).

Шановні оператори ринку!
Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган.
Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.
  Шановні споживачі!
 У разі виявлення даної невідповідної продукції в обігу просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь, відділів.

  Довідково.
  Камедь рожкового дерева (харчова добавка Е410), виготовляють із плодів теплолюбного рожкового дерева (вид акації цератонія стручкова, лат. Ceratonia siliqua), яке росте в Середземноморському регіоні.
  Сировиною для виробництва камеді рожкового дерева є боби, які знаходяться всередині довгих стручків своєрідної вигнутої форми. Довжина плодів рожкового дерева складає 10-25 см, а ширина 2-4 см. В процесі стадій обробки, в основному механічної, і просіювання, утворюється готова продукція – порошок камеді рожкового дерева жовтувато-білого кольору. Хімічний спосіб на основі виділення полісахариду із перемеленої сировини з допомогою водної екстракції.
  Отриману субстанцію відфільтровують, осаджують спиртом, очищають, висушують і ще раз перемелюють до порошкоподібного стану.
  Камедь рожкового дерева використовують як загущувач в харчовій промисловості.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3