Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби впровадила метод мікроструктурного аналізу м’ясопродуктів

 Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби акредитована НААУ ще з 2010 року на проведенняdftdrtreeeeeeeeeeeeede мікробіологічних, мікологічних, радіологічних, хіміко-токсикологічних випробувань зразків продукції та сировини тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, мікробіологічних досліджень води питної, виявлення генетично-модифікованих організмів (ГМО), проведення патоморфологічних, вірусологічних, імунологічних, паразитологічних досліджень, бактеріологічних випробувань грунтів, піску, повітря робочої зони та приміщень, параметрів мікроклімату.

 Також на проведення лабораторних досліджень (випробувань) патологічного матеріалу для виявлення вірусу пташиного грипу та хвороби Ньюкасла методом полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу.

 У 2021 році лабораторія підтвердила свою компетентність, отримала атестат про акредитацію, що зареєстрований у Рeєcтрi від 11.05.2021 р. за № 20100 згідно стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 (ISO/IEC 17025:2017, IDT), та з 2019 року уповноважена Держпродспоживслужбою на проведення досліджень.

 Протягом 2020 року було закуплено високоточне обладнання (газовий хроматограф Agilend) для дослідження вмісту тригріцеридів (чистоти молочного жиру) у молоці та молокопродуктах. Персонал лабораторії освоїв метод та на даний час дослідив більше 100 зразків молокопродуктів.

Закуплено прилади та освоєно методи проведення досліджень хімічних речовин у повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, повітрі житлових і громадських приміщеннях; вимірювання рівня шуму, вібрації, електричного та магнітного полів на робочих місцях, відкритих майданчиках, селищній території, житлових приміщеннях та громадських спорудах.

 В останні роки в Україні значно збільшилася кількість невеликих приватних підприємств, що займаються переробкою м’ясної сировини тваринного походження. Як наслідок – на споживчому ринку з’явився досить широкий асортимент готових виробів та напівфабрикатів із м’яса. При цьому в державі існує проблема виробництва якісної готової продукції. Так, виявляють чисельні фальсифікації м’ясних продуктів за рахунок заміни м’яса соєвими продуктами, введення малоцінних, непередбачених рецептурою добавок, а також несвіжого м’яса, що не лише значно знижує якість готових виробів, але може бути небезпечним для здоров’я споживачів.

 Єдиний метод, що дає можливість ідентифікувати склад компонентів готової м’ясної продукції – мікроструктурний аналіз.

Для здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства при планових та позапланових заходах на базі патоморфологічного відділу було створено сектор мікроструктурних досліджень.

 Відділ оснащено новітнім обладнанням. Персонал пройшов відповідне навчання та освоїв методики.

Метод випробування включає в себе мікроскопію з визначенням складників фаршу (тканин, органів, спецій та добавок). Дослідження м’ясопродуктів шляхом мікроструктурного аналізу дає можливість визначити склад м’ясопродуктів, свіжість м’яса, заміну м’яса різними компонентами рослинного походження, а також проводити кількісний аналіз окремих складових частин у виробах.

Станом на 01 липня 2021 року до Івано-Франківської регіональної державної лабораторії надійшло 16 зразків продукції для проведення дослідження мікроструктурним методом.

 На сьогодні завершено дослідження 4 зразків, з яких 1 не відповідає визначеним нормам (котлета м’ясна – виявлено домішки сполучної, хрящової, жирової тканин та кровоносних судин).

 Про дану невідповідність повідомлено оператора ринку (ДЗО «Червона шапочка» Калуської міської ради), надано роз’яснення для усунення недоліків та попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства.

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3