Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

На ринках Івано-Франківщини з’явилися в реалізації кавуни та дині

 Основну небезпеку баштанних  культур становить перевищення допустимого рівня вмісту нітратів.34qssssdfdxfvfdfsd Нітрати – це солі азотної кислоти, найбільш поширена речовина у природі. Нітрати знаходять в ґрунті, воді,  вони є хімічною складовою частиною рослин, продуктами обміну речовин в організмі людини і тварин. Люди зазнають впливу нітратів протягом усього свого існування. Однак у разі перевищення ступеня навантаження цих речовин на організм, вони можуть несприятливо позначатися на здоров’ї.

Ця проблема з’явилась внаслідок нераціонального застосування азотних добрив, порушення технології обробки сільськогосподарських культур.

Важливим елементом забезпечення гарантованої якості харчових продуктів є контроль за ними, в тому числі і за показниками вмісту у продуктах харчування нітратів. При цьому потрібно враховувати допустиму добову дозу нітратів, добове використовування продуктів, фоновий рівень нітратів в харчових продуктах. Допустима доза нітратів для людини становить 5 мг на 1 кг маси тіла, а в добовому раціоні харчових продуктів вміст нітратів не повинен перевищувати 450–500 мг/кг норми .

Згідно з Законом України «Про безпечність і якість харчових продуктів», власники рослинних продуктів, призначених для продажу на ринку, зобов’язані подати їх для дослідження в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку. Придатність рослинних продуктів до споживання людиною підтверджується експертним висновком лабораторії.

В разі, якщо у фруктах чи овочах буде виявлено перевищення норми вмісту нітратів, – їх заборонять продавати, а продавця змусять утилізувати небезпечну продукцію, але  ми не можемо гарантувати якість  того, що люди купують на так званих стихійних ринках.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подають наступні поради, котрі допоможуть споживачу  поласувати продуктами у власне задоволення без небезпечних наслідків для здоров’я.

1. Ніколи не купуйте баштанні у тих наметах, які розташовуються уздовж автотрас, поблизу бензоколонок, на стихійних ринках. Кавун має властивість швидко вбирати в себе свинець, який міститься у вихлопних газах. Не варто робити покупку у тих продавців, у яких ягоди складені купами просто на землі.

2. Не соромтесь цікавитись у продавця на агропродовольчому ринку чи є експертний висновок про проведення ветсанекспертизи продукції, яка реалізується, та який результат дослідження.

3.Відмовляйтеся від пропозиції нарізати продукт.

4. Перш ніж подати кавун чи диню на стіл, їх потрібно ретельно вимити.

Будьте обачними, бережіть своє здоров’я та своїх близьких!

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3