COVID-19: як ресторани Прикарпаття виконують карантинні обмеження

 Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні залишається напруженою, особливо в деяких регіонах.fsfdfsdfdfd444476767 Так, станом на ранок 13 серпня на Івано-Франківщині зафіксовано 138 нових хворих.

 Представники центральної та місцевої влади закликають жителів області та суб’єктів господарювання до неухильного дотримання вимог постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 р. «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Адже до стрімкого зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію призводить, головним чином, порушення карантинних обмежень та протиепідемічних вимог.

 За даних обставин, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щоденно, включаючи вихідні дні, проводять моніторингові відвідування цілого ряду підконтрольних об’єктів з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів.

 Нагадаємо, що згідно рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 03.08.2020 р., в Тисменицькому районі та місті Івано-Франківську встановлено «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, який передбачає ряд заборон, зокрема:

- проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. м площі будівлі або території, де проводиться захід;

- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

- робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів та закладів громадського харчування;

- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів  та інші.

 Протягом минулих вихідних (08-09 серпня) фахівці Держпродспоживслужби провели моніторингові перевірки закладів громадського харчування області.

 Так, всього перевірено 268 закладів, з яких працювали 213. Масові заходи проводились в 97 закладах, порушення протиепідемічних вимог виявлено в 38 з них (39 відсотків).

 Весілля приймали в 44 закладах, з них в 27 випадках було зафіксовано порушення протиепідемічних вимог (61 відсоток).

Цифри свідчать самі за себе: показники порушень залишають стабільно високими.

Головне управління просить усіх охочих – представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та просто небайдужих краян – долучатись до моніторингових відвідувань закладів громадського харчування як щоденно, так і наступних вихідних – 15-16 серпня.

 Звертаємо увагу: має місце ініціатива мера Івано-Франківська щодо звернення до органів центральної влади з метою дозволу на роботу спортивних та фітнес-клубів в адміністративних районах з «помаранчевим» рівнем епіднебезпеки.

Крім того, сьогодні очікується анонсоване в ході брифінгу міністром охорони здоров’я М.Степановим засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому можливо буде оновлено рівні небезпеки поширення COVID-19 в Україні, та внесені відповідні зміни до постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 р. «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 Тому наголошуємо: Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області буде діяти та виконувати визначені повноваження лише згідно офіційно прийнятих рішень органів влади!